Pakning

Jeg har ikke opfundet den dybe tallerken, når det kommer til at pakke rygsækken til vandreturen. Men jeg har efterhånden fået mig et par favoritter, som for det meste kommer med mig på tur. Se det som inspiration til, hvilke tanker det er godt at gøre sig, når rygsækken skal pakkes. Det er meget forskelligt, hvor skoen trykker hos folk. For mange er det vigtigt at have rene sokker med til (næsten) hver dag, for andre er det vigtigt at have en hovedpude med, så nattesøvnen ikke bliver spoleret.

For mig er det vigtigt at holde min rygsæk så let som muligt. Jeg har lidt knas med ryggen og er alt i alt ikke i så god form, at jeg har behov for at slæbe rundt på unødig dødvægt. Derfor prioriterer jeg relativt hårdt, når jeg pakker. Det betyder, at jeg har så lidt som muligt tøj med. Så kaloriehøj kost som muligt, og så let sovegrej som jeg kan. Samtidig ved jeg også, at min tur let bliver spoleret, hvis jeg bliver sulten eller ikke kan holde varmen. Derfor har jeg altid mad med til mindst en ekstra dag. Jeg sørger for, at mit tøj kan kombineres i lag, og jeg sørger så vidt muligt for at have et sovesystem (sovepose + lagenpose + underlag), som er designet til lidt lavere temperaturer, end vejrudsigten lover.
Jeg har altid mindst en bog med, når jeg er alene på tur. Det er ikke strengt nødvendigt. Men det er en vigtig del af min vandretur at have tid til at læse. Og paperbacks løber ikke tør for strøm.

Når vi rejser flere sammen, er vi flere om at bære det fælles udstyr. Det giver lidt mere rum til at have luksusting med. Der er ingen regler om, at man skal. Men det giver i det mindste mulighed for at opgradere menukortet og garderoben uden at forslæbe sig helt.